U-DIGITALIZE Itinerar de formare își propune să ofere o cale prin care profesioniștii multidisciplinari din sectorul socio-sanitar să își îmbunătățească înțelegerea beneficiilor digitalizării serviciilor, precum și să își îmbunătățească competențele pentru a-și transforma cu succes activitățile în medii digitale.
Formarea se bazează pe cadrul DIGCOMP.
Pentru a vă bucura de o experiență optimă de utilizare a cursului online, vă recomandăm să folosiți un computer în locul unui dispozitiv mobil. Platforma accesată de pe un computer oferă avantaje semnificative în ceea ce privește ușurința de utilizare, avantajele de citire și de navigare, ceea ce va facilita învățarea și vă va oferi o experiență mai satisfăcătoare. Profitați la maximum de pregătirea dumneavoastră cu un ecran mai mare și o interfață concepută pentru a vă îmbunătăți învățarea!
Formarea este împărțită în două secțiuni principale:
Secțiunea 1 – Cum să vă digitalizați activitățile de îngrijire
Această secțiune se concentrează pe acele competențe digitale de care au nevoie profesioniștii pentru a putea oferi sprijin și servicii la distanță. Sunt luate în considerare unele domenii transversale, cum ar fi:
- Cunoașteți-vă competențele digitale. Introducere în competența digitală și testare inițială a nivelului utilizatorilor.
- Căutare și cercetare – valorificarea la maximum a informațiilor digitale.
- Crearea de materiale audiovizuale de sprijin (sfaturi tehnice și non-tehnice).
- Întâlniri online – cum să organizați sesiuni online productive cu utilizatorii.
- Comunicarea bazată pe TIC (selectarea și utilizarea canalelor adecvate)
- Ascultarea activă și feedback-ul constructiv în mediul virtual.
Secțiunea 2 – Grija față de tine însuți: depășirea obstacolelor pentru o activitate online sănătoasă
Această a doua parte urmărește să le ofere profesioniștilor posibilitatea de a utiliza tehnologiile în mod sigur și responsabil, protejându-se atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic de riscurile activității online.