Η κατάρτιση U-DIGITALIZE σκοπεύει να προσφέρει μια πορεία ώστε οι διεπιστημονικοί επαγγελματίες από τον τομέα της κοινωνικο-υγειονομικής περίθαλψης να βελτιώσουν την κατανόησή τους για τα οφέλη της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, καθώς και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους για την επιτυχή μετατροπή των δραστηριοτήτων τους σε ψηφιακά περιβάλλοντα.
Η εκπαίδευση βασίζεται στο πλαίσιο DIGCOMP.
Για να απολαύσετε μια βέλτιστη εμπειρία χρήστη στο διαδικτυακό μάθημα, συνιστούμε τη χρήση υπολογιστή αντί για φορητή συσκευή. Η πλατφόρμα υπολογιστών προσφέρει σημαντικά από άποψη χρηστικότητας, πλεονεκτήματα ανάγνωσης και πλοήγησης, τα οποία θα διευκολύνουν τη μάθησή σας και θα σας προσφέρουν μια πιο εμπλουτισμένη εμπειρία. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εκπαίδευσή σας με μια μεγαλύτερη οθόνη και ένα περιβάλλον εργασίας που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη μάθησή σας!
Η εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο κύριες ενότητες:
Ενότητα 1 -Πώς να ψηφιοποιήσετε τις δραστηριότητες φροντίδας σας
Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται στις ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται οι επαγγελματίες ώστε να μπορούν να παρέχουν υποστήριξη και υπηρεσίες από απομακρυσμένες τοποθεσίες. Εξετάζονται ορισμένοι οριζόντιοι τομείς, όπως:
- Γνωρίστε τις ψηφιακές σας δεξιότητες. Εισαγωγή στις ψηφιακές ικανότητες και αρχικός έλεγχος του επιπέδου των χρηστών.
- Αναζήτηση και έρευνα – αξιοποιώντας στο έπακρο τις ψηφιακές πληροφορίες.
- Δημιουργία οπτικοακουστικού υποστηρικτικού υλικού (τεχνικές και μη τεχνικές συμβουλές).
- Διαδικτυακές συναντήσεις – πώς να οργανώνετε παραγωγικές διαδικτυακές συνεδρίες με τους χρήστες.
- Επικοινωνία με βάση τις ΤΠΕ (επιλογή και χρήση των κατάλληλων διαύλων)
- Ενεργητική ακρόαση και εποικοδομητική ανατροφοδότηση σε εικονικά περιβάλλοντα.
Ενότητα 2 – Φροντίζοντας τον εαυτό σας: ξεπερνώντας τα εμπόδια για μια υγιή διαδικτυακή δραστηριότητα
Αυτό το δεύτερο μέρος αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών ώστε να είναι σε θέση να κάνουν ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των τεχνολογιών, προστατεύοντας τους εαυτούς τους τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά από τους κινδύνους της διαδικτυακής δραστηριότητας.